Храбри Лео

Фото: Миљан Ратковић Локопортал
22.05.2021. - Кошарка

Лео има велико срце али то вечерас није било довољно….у оквиру трећег кола Лиге 6, Игокеа је као гост савладала Леотар са 92:77  по четвртинама 28:19, 27:22, 14:25, 23:11.

Ово је био други сусрет ових тимова у завршници домаћег шампионата, а и у првом су славили Александровчани. Састав Драгана Бајића је и данас био ослабљен неиграњем два Американца, Ентонија Клемонса и Џекија Кармајкла.

“Игоси” су отворили меч поенима Едина Атића, а Давид Миладиновић је одговорио на другој страни. Атић и Никола Јовановић су потом одвели госте до +5 (9:4), те тако најавили бољи нападачки ритам своје екипе, која је на прву паузу отишла са +9 (28:19).

Стефан Мијовић и Владимир Алексић су погодили тројке на почетку другог квартала, а на исти начин им је одговорио Марко Јошило. Дарко Талић је затим додао успјешну реализацију, а Игокеа је постепено повећавала предност и користила све грешке противника. Стивен Греј је повезао три успјешна шута ван линије 6,75м, а Никола и Божо Ђурасовић су му узвратили, па је након 20 минута игре на семафору стајало 55:41.

Трећа четвртина је у потпуности припала екипи коју са клупе предводи Миро Вукоје. Божо Ђурасовић и Мијовић су креирали серију од 8:0, прекинуо ју је данас фантастични Греј, али Никола Ђурасовић је затим са својих узастопних пет поена смањио на 58:54.

Греј је био незаустављив и вукао је госте, али Требињци су преко Боже Ђурасовића и Немање Милидраговића успјели изједначити, а затим и повести са 65:63. Ипак, Талић и Милан Вулић су се активирали и вратили предност на страну Игокее, која је у одлучујућих десет минута ушла са +3 (69:66).

“Лео” је у наставку имао своје шансе, али им је недостајало мало среће и концентрације. Мијовић је и даље правио проблеме противницима, али Греј је наставио гдје је стао и Игокеа је успјела одбити све налете домаћина, те у коначници славити са 92:77.

Сјајни Американац је меч завршио са 29 поена уз шут за три од чак 75% (9 од 12), док се на другој страни истакао Мијовић, који је сусрет завршио са 22 поена.

Био је то пораз који не боли јер Леотар еј написао лијепу кошаркашку причу.

Још само да потраје.

Коментари
Издвајамо