Херцеговци и Романијци други на Турниру региона

24.05.2023. - Кошарка

Протеклог викенда у СД Ненад Баштинац у Александровцу одржан је турнир Подручних кошаркашких савеза Кошаркашког савеза Републике Српске.

На турниру су наступили најбољи кошаркаши Републике Српске 2009. годиште. Турнир је организован по угледу на Турнир региона Кошаркашког савеза Србије. Кошаркашки клуб Леотар на овом турниру су представљали селектор екипе Наш селектор Петар Ђурић као и играчи Сергеј Кандић, Балша Мијановић, Филип Бокић и Јаков Самарџић.

У Суботу су одигране двије утакмице. Прво су се састале екипе ПКС Добој и ПКС Бања Лука. Послије добре игре током читаве утакмице селекција ПКС Бања Лука је без већих проблема савладала селекцију из Добоја. У другој утакмици која је играна у суботу виђена је најнеизвјеснија утакмица на турниру. Кошаркаши ПКС Бијељина добро су почели сусрет. Већ послије првих 10 минута имали су предност од 17 разлике, међутим у преосталом дијелу утакмице селекција Романије и Херцеговине игра знатно боље и ангажованије да би кошем Вујoвића у последњим секундама славили резултатом 61-62.Прву утакмицу у недељу одиграле су селекције ПКС Бања Лука и ПКС Романије и Херцеговине. Домаћа селекција је у другом периоду игре преломила сусрет. На полувремену је имала 18 која је била недостижна. Дуел Добоја и Бијељине протекао је у великој доминацији Сембераца. Савладали су селекцију ПКС Добој са убједљивих 95-21.Трећи сусрет који је игран у недељу између ПКС Бијељина и ПКС Бањалука донио је нешто неизвјеснију утакмицу. Иако су већ у првом периоду изабраници Ненада Игњатића остварили предност екипа из Бијељине није се предавала.Све вријеме је са жељом да прекрене резултат али су ипак Бањалучани задржали предност. Последњи сусрет на турниру одиграле у селекције Романије и Херцеговине и Добоја. Убједљиво су славили кошаркаши са Романије и Херцеговине.За МВП-ија турнира изабран је Лука Галић из ПКС Бања Лука. Пехаре и признања уручили су Александар Ђурђевић предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске, Горан Цвикић предсједник ПКС Бања Лука и члан УО КСРС и Драган Ћазић генерални секретар КСРС. Пехаре и признања уручили су Александар Ђурђевић предсједник Кошаркашког савеза Републике Српске, Горан Цвикић предсједник ПКС Бања Лука и члан УО КСРС и Драган Ћазић генерални секретар КСРС.

 

Коментари
Издвајамо