Хео креће новим стазама

23.05.2021. - Кошарка
Билећа је данас била домаћин посљедњег, за кадете претпосљедњег кола кошаркашког првенства регије Романија-Херцеговина.
Први су на терен изашли претпионири (годиште 2008 и 2009) Хеа и Леотара. Хеу је у овој утакмици за лидерску позицију на табели била потребна побједа од 10 разлике, али је екипа Леотара на крају утакмице славила резултатом 55:51. Друга утакмица, утакмица пионира играла се за поредак на табели, док је кадетима једино евентуална побједа од 33 разлике имала резултатску улогу.
„Данас нам је требала побједа од 10 разлике. Изгубили смо, највише из наших грешака, али идемо даље. До сада смо све утакмице, осим оних са Леотаром добијали и по 20 разлике, а у просјеку смо од других екипа млађи и по годину“, каже тренер Андрија Вујовић.
Вујовић каже да је љубитељима кошарке познато да је сениорски тим престао са радом, те да су се они базирали на млађе селекција. Према Вујовићевим ријечима око 90 младих кошаркаша тренира у пет старосних категорија Хеа.
„Потенцијала има. Максимално смо фокусирани на рад са дјецом. Довели смо два тренера, Бојана Дунђера и Немању Братића који раде са млађим категоријама. Позивам дјецу која воле кошарку да се прикључе нашем клубу. Билећа је увијек била град кошарке, а Херцеговина кошаркашка средина. Нећемо стати док се не вратимо на стазе старе славе“, каже тренер Андрија Вујовић.
Првопласирани тимови из ПКО Романија- Херцеговина играће полуфинални турнир са најбољим екипама из регије Фоча- Вишеград.
Коментари
Издвајамо