Гудурић и Хезоња прекобројни

13.12.2020. - Кошарка

Србија има седморицу НБА играча: Николу Јокића, Богдана Богдановића, Немању Бјелицу, Бобана Марјановића, Алена Смаилагића, Алексеја Покушевског и Марка Гудурића. Али, то је само на папиру.

„Иако ово неће постати службено све док сезона не почне, Мемфис има 17 играча под уговором, а само је 15 места, па ће, врло је вероватно да се одрекну Гудурића и Хезоњу (није још званично добио отказ). Ниједан од њих двојице није у тренинг кампу“, написао је у суботу колумниста Атлетика и некадашњи потпредседник Гризлија Џон Холинџер.

Потврда је убрзо стигла. За разлику од осталих набројаних који су заиграли за своје тимове у првим данима предсезоне, Гудурић је у протоколу првог припремног меча Мемфиса са Минесотом (107:105) заведен као играч који није са екипом.

Дакле, само се чека званична одлука да није више члан Мемфиса, однодно да ли ће га Гризлији једнострано ослободити свих обавеза, наравно уз чек од 2.750.000 долара, колико му припада у предстојећој сезони према уговору, или ће покушати да га трејдују, што у овом тренутку звучи мање вероватно.

Раније овог месеца провлачило се у турским и грчким медијима да би српски репрезентативац могао да се врати у Европи. Наводно, најзаинтересованији су његов бивши клуб Фенербахче и Олимпијакос. Али, те гласине су брзо утихнуле…

Коментари
Издвајамо