Градоначелник организовао пријем за требињске кошаркашице

02.07.2021. - Кошарка

Градоначелник Требиња Мирко Ћурић организовао је данас пријем за успјешне кошаркашице из Требиња – Тамару Капор, Милину Мишељић и Mиљану Џомбету које су са репрезентацијом БиХ на Европском превенству у кошарци у Француској и Шпанији освојиле пето мјесто.

Ћурић се захвалио нашим Требињкама на постигнутим добрим резулатитима и истакао да су оне понос Требиња и РС.

„Требиње има успјешне спортисте и управо су они најбољи амбасадори нашег града и РС. Град Требиње ће и у наредном периоду да пружи подршку женском кошаркашком клубу и свим клубовима, јер сматрамо да је спорт итекако важан за нашу дјецу“, навео је Ћурић.

Милина Мишељић, Миљана Џомбета и Тамара Капор захвалиле су се градоначелнику за пријем и додале да су до сад представљале Требиње у најљепшем свјетлу и да ће тако наставити и у будућности.

„Ово је велики успјех за репрезентацију БиХ, која се послије 22 године пласирала на Европско првенство и освојила пето мјесто, што нам је омогућило да играмо квалификације за Свјетско првенство, које се одржава сљедеће године у септембру и надам се да ћемо се пласирати, те да ћемо на најбољи начин представљати наше Требиње“, рекла је Капор.

Милорад Надаждин, кошаркашки тренер је нагласио да је ово велики успјех наших дјевојака и подсјетио на 2003. годину када је формиран клуб у Требињу и 2009. када је Милина потекла у свом клубу.

„И сада након 18 година, резултати ових дјевојака су заиста на понос Требиња, јер га представљају на најљепши начин и желим да тако наставе и у будућности“, додао је Надаждин.

Коментари
Издвајамо