Filipovski vodi Partizan

Аутор: mozzartsport Фото: kkpartizan
05.11.2020. - Кошарка

Sašo Filipovski je novi trener KK Partizan NIS. Posle odluke da zbog slabijih rezultata na početku sezone prvi tim više ne predvodi trener Vlado Šćepanović, klub je krenuo u potragu za novim rešenjem na poziciji šefa stručnog štaba. Nakon obavljenih inicijalnih razgovora, sportski sektor kluba na čelu sa direktorom NIkolom Lončarom je predsedniku Ostoji Mijailoviću predložio angažovanje trenera Filipovskog, što je posle konsultacija predsednika sa članovima Upravnog odbora i usvojeno. Nedugo zatim, postignut je konačan dogovor i Sašo Filipovski će sa klupe predvoditi crno-bele već u subotnjem meču ABA lige protiv Zadra. Zvanična promocija novog trenera Partizana NIS, biće u petak 6. novembra od 14 časova, a konferenciju za medije će uživo prenositi TV Partizan„, piše zvanični sajt Partizana.

 

Trajala je drama oko toga ko će naslediti Vlada Šćepanovića na klupi Partizana, a sada je konačno i ozvaničeno da je u pitanju Sašo Filipovski, kao što smo i najavili.

Uz Saša Filipovskog, nova lica u stručnom štabu će biti asistent Boban Mitev i kondicioni trener Vladan Radonjić, dok će se trener Dejan Mijatović kao koordinator baviti mlađim selekcijama kluba. Kako saznajemo, Aleksandar Matović će ostati deo stručnog štaba i radiće uz Filipovskog Miteva.

Filipovskom će ovo da bude osmi klub koji će samostalno voditi. Prethodno je bio šef stručnog štaba u Union Olimpiji, Turovu, Lokomotivi iz Rostova, Lotomatici iz Rima, Zjelonoj Gori, Banvitu i Monaku. Tokom trenerske karijere osvajao je po dva puta titule u Sloveniji i Poljskoj, dva Kupa Slovenije i po jedan Kup Poljske i Turske.

Коментари
Издвајамо