Филиповски пред Тренто:Ако смо од правог материјала,одреаговаћемо!

Аутор: Спортски журнал
13.01.2021. - Кошарка

Црно-бели сутра од 20.30 у Хали спортова „Ранко Жеравица“ у првом колу новоформиране групе дочекују италијански Тренто.

Тренер кошаркаша Партизана Саша Филиповски, након пораза у АБА лиги од Борца у Чачку, а пред први меч Топ 16 фазе Еврокупа против Трента, рекао је да очекује реакцију тима у нападу и одбрани.

 

– Ако смо од правог материјала, одреаговаћемо. Очекујем реакцију у одбрани, очекујем реакцију у нападу. Нема шта да се крије, то што смо изгубили од Борца није добро. Да ли имамо изговор? Немамо изговор! Али не можемо живети у прошлости. Имали смо састанке, гледали утакмицу, детаљ по детаљ, радили на фундаментима игре на којим смо пали у одбрани и нападу. Хтели, не хтели, морамо да окренемо нови лист и да се фокусирамо јер играмо са Трентом – рекао је Филиповски за клубски сајт.

– Они су екипа која игра брзо, имају искусне, покретљиве играче на позицијама 4 и 5, одличне шутере…Јесу незгодна екипа, али спремамо се за њих максимално и очекујем да ћемо одиграти на високом нивоу са великом борбеношћу 40 минута и да ћемо показати оно шта радимо у сали – поручио је Филиповски.

Капитен црно-белих Новица Величковић каже да не смеју да дозволе брејк на старту Топ 16 фазе.

– Крећемо у нову фазу која се игра практично од нуле. У овом тренутку, с обзиром на све околности, то нам можда и више одговара јер се у највећој мери броји само оно што долази. Имамо испред себе незгодног противника, екипу која ове сезоне игра веома добро и која ће учинити све да већ у првом колу узме брејк. Ми то не смемо да им дозволимо. Али, да бисмо дошли до победе морамо да одиграмо много боље него у Чачку, борбено и паметно у оба правца – истакао је Величковић.

 

Коментари
Издвајамо