Филиповски није више тренер Партизана

08.03.2021. - Кошарка

Оно што се одавно претпостављало и догодило се – Сашо Филиповски више није тренер Партизана. Како преносе београдски медији, на састанку са управом одлучено је да Филиповски више не води црно-беле.

Филиповски и Партизан су споразумно раскинули сарадњу и очекује се ускоро да то црно-бели и званично саопште. Екипу ће против Метрополитана у Љубљани водити Александар Матовић. Да ли ће он остати на кормилу до краја сезоне или ће се тражити друго решење остаје да се види.

Матовић је постао тренер у Борцу, потом је прешао у Партизан где је радио са млађим селекцијама. Једно време провео је у Суперфунду, затим стручном штабу АЕК-а, Будућности, да би се пре неколико вратио у редове црно-белих и био важан шраф у трненерским тимовима Мирослава Николића, Ненада Чанка, Андрее Тринкијерија, Владе Шћепановића и Саше Филиповског.

У чаршији се помињало да је Партизан заинтересован за Звездана Митровића и Петра Мијовића, као и могућност да Дејан Мијатовић буде прекомандован са места кординатора млађих селекција.

Црно-бели су изгубили сваку шансу за плеј-оф АБА лиге, док за пласман у Топ 8 Еврокупа још има наде.

Коментари
Издвајамо