Евролигаш далеко од „Жућкове љевице“

Аутор: Моцарт спорт
09.02.2021. - Кошарка

Напашће Црвена звезда пехар Купа Радовоја Кораћа без петорице странаца. Црвено-бели су у канцеларију Кошаркашког савеза Србије проследили списак кошркаша на које тренер Дејан Радоњић рачуна на завршном турниру масовнијег такмичења, а на њему нема неких од носилаца игре.

Конкретно, стручни штаб неће моћи да рачуна на Американце Корија Волдена, Лендрија Нока, Ленгстона Хола и Џонија О’Брајанта, те Шпанца Кина Колома. Њих је присуство вируса корона – због које екипа није играла евролигашку утакмицу са Жалгирисом – избацило из строја. Извесно је да се без њих шансе екипе са Малог Калеменгдана значајно мање него да је комплетна.

Од странаца су пријављени Дуоп Рит и Џордан Лојд.

Црвено-беле ће у Новом Саду представљати 13 играча: Дејан Давидовац, Бранко Лазић, Огњен Кузмић, Дуоп Рит, Алекса Ускоковић, Огњен Добрић, Бориша Симанић, Марко Јагодић Куриџа, Алекса Раданов, Џордан Лојд, Марко Симоновић, те младе снаге Никола Шарановић и Милутин Вујичић.

Крило Шарановић је рођен 2003. године и у Јуниорској лиги Србије је ове сезоне бележио просечно 11,9 поена и 8,4 скока, док је плеј Вујичић (2002) у истом такмичењу остварио учинак од 12,3 поена и 5,7 асистенција по мечу.

Завршни турнир Купа Радивоја Кораћа на програму је од 11. до 14. фебруара у дворани СПЕНС. Црвена звезда се у четвртфиналу састаје са Радничким, у петак од 21 час.

Коментари
Издвајамо