Џеда за сладокусце баскета

17.12.2021. - Кошарка

Србија ће ове године имати два представника на завршном 3х3 Мастерсу који почиње данас у Џеди. Углед нашег баскета браниће Уб и Лиман, екипе које у својим редовима имају најмање по двојицу играча из првих 10 са рејтинг листе ФИБА.

Промена у односу на прошлу и раније године је изостанак Новог Сада, екипе која је дуго година предњачила на туру, али се почетком ове године распала.

Највећи ривал нашим најбољим баскеташима биће Рига састављена од репрезентативаца Летоније, овогодишњих олимпијских шампиона. Ни остали тимови нису дошли у Саудијску Арабију без амбиција, а потенцијално изненађење могао би да буде Амстердам чије боје брани Ваљевац Максим Ковачевић.

Боје Уба ће бранити Марко Бранковић (11), Дејан Мајсторовић (4), Мирослав Пашајлић (13) и Страхиња Стојачић (3), док ће за Лиман на завршном турниру играти Небојша Килијан (33), Стефан Којић (10), Александар Ратков (7) и Михаило Васић (5). Наша два тима су у различитим деловима костура и могу да се састану тек у полуфиналу. Први противници Уба биће Сан Хуан из Порторика и домаћин Џеда, док ће Новосађани пут ка четвртфиналу крчити против руског Гагарина и литванског Шакиаја.

Осим трофеја победник ће добити 60 хиљада долара, другопласираном припада 42.000, а трећем 32.000 америчких новчаница.

 

Коментари
Издвајамо