Država intervenisala-Pasoši će ipak biti vizirani

28.07.2022. - Кошарка

Rukovodstvo Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine dana se sastalo predsjedavajućim Savjeta ministara Zoranom Tegeltijom gdje se pričalo o obezbjeđivanju sredstava za put na velika takmičenja.

Prije nekoliko dana iz Saveza su istakli mogućnost da zbog nedostatka finansija najbolje reprezentacije Bosne i Hercegovine ne otputuju na Svjetsko i Evropsko prvenstvo, ipak stvari se izgleda konačno pomjeraju sa mrtve tačke.

“KSBiH bi mogao da funkcioniše sa 800.000 evra, što je u odnosu na neke selekcije iz regiona minimalan iznos. Ne želim da govorim o drugim državama, ali je jasno da su njihovi budžeti u odnosu na naš enormni. Glavni dug saveza, koji je bio 3,2 miliona KM, smanjen je na milion maraka, a glavni dio se odnosi na potraživanja Poreske uprave FBiH. Kada bi se taj problem riješio, KS BiH bi bio veoma stabilan” – kazao je predsjednik Košarkaškog saveza Bosne i Hercegovine Boris Spasojević.

“Razgovarali smo o problemima koji u suštini ne predstavljaju nikakvu novost, ali je iznenađujuće da u pitanje dođe nastup na evropskom i svjetskom prvenstvu za nekoga ko je to na terenu izborio. Spreman sam kao pojedinac da uradim sve što je u mojoj moći da osiguramo dio sredstava koji je neophodan za uspješno okončanje ove sezone, od najmlađih selekcija do seniora. Pripremićemo jednu odluku kojom ćemo pokušati da osiguramo dio sredstava, moramo da obezbijedimo da igrači tamo budu prisutni jer su oni to zaslužili” – istakao je Tegeltija.

Košarkašice Bosne i Hercegovine očekuje odlazak na Svjetsko prvenstvo, dok seniori treba da učestvuju na šampionatu Evrope.

Коментари
Издвајамо