Дејан Шакотић:На правом смо путу

28.01.2022. - Кошарка

Седам побједа у низу за диобу првог мјеста на табели Лиге БиХ успјех је који су у табору Леотара потајно прижељкивали, а сан је постао јава након славља над Зрињским (72:66) у одгођеном мечу 12. кола. Требињци су се срећни вратили из Мостара, па помало ни сами не могу вјеровати да ће остати уписани у историји клуба овом серијом успјеха која их је довела на диобу првог мјеста. Десет побједа и три пораза имају, баш као Борац и Широки, доста скупље екипе са ширим ростером.

– Поглед на табелу изгледа одлично. Седам побједа у низу није мала ствар. Не знам да ли је Леотар раније остварио тако нешто у Лиги БиХ. Да нам је неко прије почетка такмичења рекао да ћемо дијелити прво мјесто на табели, не бисмо му вјеровали. Потајно смо се надали, уосталом, као и сви спортисти, али знамо да има још квалитетних екипа које такође претендују на исту позицију па је наш садашњи успјех још већи – рекао је члан Леотара Дејан Шакотић.

Заједно с њим у екипи још је много искусних играча који спуштају лопту на земљу, а кошаркаш који покрива позиције бека и ниског крила наглашава да неће дозволити да их ово успава, већ ће још јаче кренути у наставак сезоне.

– Наш циљ и даље је мјесто на табели које доноси наступ у Лиги за првака. На правом смо путу да то остваримо, док један од разлога наших добрих игра лежи у чињеници да нисмо посебно оптерећени резултатом. Једноставно, идемо утакмицу по утакмицу, боримо се колико можемо, максимално се залажемо на тренингу, што се види и на утакмицама које смо добили у неизвјесним завршницама. То нам је дало много самопоуздања па смо много растерећенији и лакше играмо – рекао је Шакотић.

– Породична атмосфера влада у екипи, док се одлично слажемо и ван терена. Да није тако, ко зна шта би било. Чета смо мала, али одабрана и не планирамо да станемо, већ гурамо напријед па докле стигнемо – истакао је Шакотић.

Наступ у Другој АБА лиги његова је велика жеља као и осталих саиграча, али о томе се пита управа као и друге структуре.

– На нама је да играмо добро и надамо се да ћемо на терену изборити наступ у Другој АБА лиги јер нам је велика жеља да направимо искорак и играмо против екипа из региона. Уједно, то би био велики импулс за кошарку на југу Српске, одакле је увијек стизало доста квалитетних играча, а сада нас је 11 домаћих у тиму. Млади би имали већу жељу за доказивањем, док би се искуснији вратили из иностранства па бисмо кошаркашки искочили у први план. Шта ће бити, биће. Надајмо се најбољем – рекао је Шакотић.

Коментари
Издвајамо