Црвена звезда ипак на мегдан Зениту

21.12.2020. - Кошарка

Било је питање да ли ће Црвена звезда ићи на путовање и играти против Зенита после одложеног меча против Цедевите, а сада је потврђено да – хоће.

То је објавила Звезда на званичном сајту. Испоставило се да један играч Звезде има позитиван тест, а да су сви остали негативни. Звезда није открила о ком играчу се ради.

Саопштење тима са Малог Калемегдана преносимо у целости:

„КК Црвена звезда мтс обавештава јавност да је након другог тестирања и лабораторијских анализа утврђено присуство вируса цовид-19 код једног играча нашег клуба, док су остали резултати играча и стручног штаба –негативни.

Наш клуб је у константном контакту са Евролигом коју је информисала о новонасталој ситуацији.

Након консултација са Евролигом и лекарским тимом нашег клуба и такмичења, одлучено је да екипа у понедељак увече отпутује за Русију, где би у уторак од 18 часова требало да одигра меч 16. кола Евролиге са Зенитом.

Клуб користи ову прилику да похвали хитну реакцију АБА лиге која је одложила утакмицу 11. кола регионалног такмичења, у дану када смо сазнали да је вирус Цовид-19 погодио наш тим, први пут ове сезоне.

КК Црвена звезда мтс и даље ће се најстрожије придржавати свих здравствених мера прописаних од стране надлежних органа Републике Србије, а о свим даљим дешавањима овим поводм детаљно ћемо информисати јавност у наредним данима, истиче се у саопштењу.

Са скором 8-5, Зенит је 7. на тебели после непотпуног 15. кола Евролиге, док је Звезда 16. уз учинак од 5 победа и 10 пораза. Иначе, два тима су одиграла прошле сезоне један евролигашки меч у Евролиги, баш у Санк Петербургу, а славили су црвено-бели 65:58.

Коментари
Издвајамо