Челик за сваки респект

11.05.2021. - Кошарка

У оквиру петог кола Лиге 6, Леотар ће сутра од 17 часова на свом терену дочекати Челик. Никола Ђурасовић, кошаркаш Требињаца, најавио је овај дуел за МеридианСпортБХ.

Екипа коју са клупе предводи Миро Вукоје је завршницу домаћег шампионата отворила са четири пораза, а сутрашње противнике су у регуларном дијелу сезоне побиједили два пута.

“Лига 6 је захтјевно и специфично такмичење, гдје сам и раније говорио да ко има дужу клупу и брже се опоравља, играће добро. Мислим да највећу предност у цијелој причи имају Спарс, Борац и Широки, који су кроз Другу АБА лигу у комбинацији са домаћим шампионатом негдје осјетили оптерећење и лакше играју цијели меч у високом ритму. Игокеу ту нећу ни да помињем, они су прича за себе и фаворит број један. Нама предстоји серија утакмица за које се очекује да побјеђујемо код куће, што није био случај у ове прве четири, све против фаворита на њиховом терену уз пораз у Требињу од финалисте Друге АБА лиге. Остаје благи жал за бар једном побједом, али смо били свјесни да нисмо фаворити у тим мечевима и да је наша шанса у утакмицама које предстоје” – рекао је Ђурасовић, па наставио:

“Истина је да смо два пута славили против Челика ове сезоне, али ни то не треба да завара, јер није исто побиједити некога два пута у четири мјесеца и у 15 дана. Максимално приступамо том мечу, као и свим претходим и сљедећим, даћемо све од себе, па кад се подвуче црта након десет кола уз, надам се, одређени број побједа, видјећемо гдје ће нас то одвести. Ми и даље тежимо плеј-офу и четвртом мјесту које би нам то омогућило”.

Коментари
Издвајамо