Челик ипак игра леитну кошарку

Аутор: Меридианспорт
13.09.2021. - Кошарка

Челик ће ипак, како смо и наговјештавали, стартовати у елитном БиХ кошаркашком друштву.

ОКК Челик из Зенице након што је почетком мјесеца објавио да неће наступати у Лиги Босне и Херцеговине, сада су промијенили одлуку и потврдили су да ће бити члан тог првенства. 

Предсједник Управног одбора Челика, Горан Булајић потврдио је за “ Фену” да су имали састанак са градоначелником Фуадом Касумовићем и да су добили обећање да ће имати подршку Града Зенице.

“Након што смо прије десетак објавили да одустајемо, имали смо састанак у Градској управи на којој смо добили обећање градоначелника Фуада Касумовића да ће клуб бити подржан за наступ у Лиге БиХ. Јавио се и Дубравко Барбарић и његова фирма Пролаб, који су и прошле године били наши најзначајнији спонзори. Јавили су се и неки други донатори па смо одлучили да ћемо се ипак такмичити” – изјавио је Булајић.

Он се затим осврнуо на проблеме у органијацији Лиге Босне и Херцеговине.

“Проблем у планирању нове сезоне представља и чињеница да још увијек немамо дефинисан тачан датум почетка, као ни учеснике Лиге БиХ. Данас би требала бити одржана сједница Управног одбора Кошаркашког савеза БиХ, али према најавама, није сигурно да ће поново бити постигнут договор, надамо се да хоће. Поготово око статуса клубова који су ‘избачени’ из лиге: Игокее, Спарса и Борца, јер се поставља питање с ким ће се играти и каква ће лига бити” – истакао је Булајић.

Коментари
Издвајамо