Братунац заслужено у финалу

26.01.2021. - Кошарка

Кошаркаши Леотара неће бранити пехар освајача Купа РС.

Епилог је то вечерашње, на моменте чудне утакмице, са екипом ТРБ Братунац у којој су гости били и спретнији и срећнији и умјешнији и побиједили са 83:70, по четвртинама 20:20, 12:23, 34:11, 17:25 која је у Требињу одиграна у оквиру Полуфинала кошаркашког купа РС. Леотар је прво полувријеме одиграо поприлично добро и ријешио га у своју корист са 11 поена разлике. А онда, као и много пута до сада, услиједио је велики пад у игри у трећој и почетникм тренуцима четврте четвртине када гости из Братунца воде и са 18 поена разлике. И када су многи помислили да је крај прије краја, Леотар се поново издигао и у финишу меча ухватио прикључак. Нажалост касно.

Неко ће рећи да су судије кумовале поразу. Јесу, поједини,  гријешили, али на резултат нису утицали. Понашем мишљењу.

Други ће рећи да је Леотар наступио ослабљен. Истина, Раичевић са повриједио након 20 минута, ровити Мијовић тек од 29 минута, Никола Ђурасовић, можда и неоправдано добио двије техничке-искључујућу грешку. Ипак прикључак је и без њих остварен….

Истина је да је Леотар поражен а како и зашто остаје све за стручну анализу.

Много стручнију коју би урадио потписник ових редова.

Оно што Леотар може је да стисне зубе и да истрчи  у суботу против Прома у Доњем Вакуфу и побиједи.

Наравно да може.

За љубитеље статистике напишимо да је Божо Ђурасовић убацио 25, Никола Ђурасовић 12 а Владимир Алексић 11. Код гостију, који су показали да њихова серија побједа није случајна, убједљиво најбољи је био Требињац-Марко Рикало са 25 поена и десет одличних асистенција.

Коментари
Издвајамо