Братунац пре иступањем из Лиге БиХ

15.03.2021. - Кошарка

Економска криза, проузрокована пандемијом вируса корона, узима свој данак и у спорту.

Јуче су конференцију за штампу сазвали представници КК Братунац који са успјехом играју у Премијер лиги БиХ а пвоодом изузетно тешке ситуације у клубу.

Кошаркашки интернационалац Раденко Пилчевић са много горчине је, између осталих говорио на прес конференцији.

,,Ја сам у овај клуб дошао на препоруку Младена Пантића, који ми је рекао да има добар клуб и да је близу. Пре тога сам играо Аба2 за Ловћен. Претходна сезона је била феноменална. Победили смо Игокеу, као једини тим из Републике Српске коме је то успело. Све је то прекинула корона. Када сам одлучивао о овој сезони, нисам имао дилему, а било је много понуда. Играчима који су требали да дођу у клуб причао са у суперлативу. Ту сам са супругом и дететом. Емотивно сам се везао за клуб, људе из управе, град. Људи ме зову на славу, стекао сам пријатеље. Два и по месеца питамо за плате, али ништа. Наши уговори су на 7 месеци, претходну сезону прекинула је корона, од марта до октобра нисмо имали приходе, ево сада смо добили 3 плате, ако се овако настави поново до октобра нећемо ништа добити“, истиче Пилчевић.

Пилчевић у дресу Металца из Ваљева у АБА лиги

Уколико се најаве обистине, Братунац ће бити трећи кошаркашки клуб из РС који је у овој такмичарској години напустио лигашки дио такмичења. Подсјећамо, прије Братунца, лигу су напустили Варда из Вишеграда и Хео из Билеће.

Братунац тренутно заузима осмо мјесто на табели са 27 бодова а у сљедећем колу, уколико се стање у клубу нормализује, гостује у Требињу код Леотара.

Коментари
Издвајамо