Богдановић све бољи

31.12.2020. - Кошарка

Имао је Богдан Богдановић још боље вече од оног у победи над Детроитом, постигао је 22 поена, али то није било довољно да Атланта упише четврти тријумф и уз Орландо Меџик остане једини тим који није искусио пораз. Бруклин Нетси су у Барклајс центру у драматичној завршници сломили отпор Атланте – 145:141

Кевин Дурент, Кајри Ирвинг и дружина преболели су пораз у продужетку од Мемфиса. Премијерне мечеве у НБА лиги ове вечери поред успеха Бруклин Нетса обележиле су победе Бостона и Мајамија, 42 поена Џејлена Брауна и ново одлично издање Богдана Богдановића.

Српски кошаркаш прошао је кроз период привикавања на нову и непознату средину. Атланта је постала његов дом, више нема непознаница и Богдановић је спреман да у континуитету доприноси резултатима Хокса. У поразу од Бруклин Нетса, Богдан је убацио убацио 22 поена, проценат шута за три поена био је преко 50 одсто (6/11), ухватио је четири лопте и забележио по асистенцију и украдену лопту. Ефикаснији од српског аса у редовима Јастребова били су Тре Јанг и Џон Колинс. Меч су завршили са по 30 поена. Јанг се истакао и као разигравач, поделио је 11 асистенција, а Колинс је сакупио 10 скокова. Десети пик са драфта 2019. године, Кем Редиш, додао је 20 поена.

Најистакнутији појединац на мечу био је Кевин Дурент. Предводио је Дурент листу стрелаца код Бруклина, био је наефикаснији играч на мечу са 33 поена. Мало му је недостајало да оствари трипл-дабл. Ухватио је 11 лопти и зауставио се на осам асистенција. Кајри Ирвинг је убацио 25 поена, Џо Херис два мање, а двоцифрени у редовима Бруклина били су и Ален, Принс, Леверт и Шамет.

Коментари
Издвајамо