Богдановић не стиже на квалификације за ОИ

21.06.2021. - Кошарка

Кошаркаши Атланте успели су да савладају Филаделфију усред Велс Фарго Центра у мајсторици полуфинала Источне конференције и закажу бар још четири утакмице с Милвоки Баксима, а то уједно значи да Богдан Богдановић неће моћи да стигне на предстојеће квалификације за Олимпијске игре.

Према плану и програму финале Истока креће у ноћи између среде и четвртка од 02.30. Исти термин одређен је за све преостале утакмице у серији. Други меч је заказан за 26. јун, трећи два дана касније, док се четврти сусрет игра 30. јуна или дан пошто квалификације за Олимпијске игре у Београду почну. Даље, евентуални пети, шести и седми окршај били би по распореду 2, 4. и 6. јула.

Све и да се финале Истока заврши у четири утакмице, а Атланта испадне, Богдановић не стиже. Србија прву утакмицу на турниру игра 29. јуна против Доминиканске Републике од 20.15, док је за следећи дан у истом термину заказан дуел против Филипина. Евентуално полуфинале и финале по плану је за 3. и 4. јул. Истовремено, ни селектор Италије Ромео Сакети не може да рачуна на Богдановићевог саиграча из Атланте Данила Галинарија због истог разлога.

Сада остаје да се види какво је здравствено стање Богдана Богдановића. Он је седми дуел са Филаделфијом одиграо видно ровит, за 21 минут убацио је само пет поена (2/8 из игре, 0/4 за три). Он је уочи мајсторице ишао на терапију како би санирао повреду колена, за коју је тренер Хокса Нејт Мекмилан рекао да није повезана са авулзионим преломом (када тетивни или лигаментарни припој отргне део кости услед неке јаке силе прим. аут) кости колена исте, десне ноге.

 

Није и даље познато какав је тачно његов проблем с коленом, али на крају најважније је само да буде здрав. Због финала Истока, евентуалне серије за шампионски прстен, а онда и Олимпијских игара, под условом да Србија обезбеди пласман у Београду.

Коментари
Издвајамо