Бјелица на Каријевом списку

21.06.2022. - Кошарка

На списку селектора Србије за наредне мечеве кошаркашког тима је шампион НБА лиге Немања Бјелица, док ће овај прозор квалификација да прескочи најкориснији играч најјаче лиге Никола Јокић.

Званичан старт припрема биће 23. јуна, а до тада ће селектор и његови сарадници радити са играчима који су раније завршили сезону и којима је потребан увод у максималне напоре у квалификацијама.

Пешић се одлучио за сљедеће играче: Алекса Аврамовић, Алекса Ускоковић, Алекса Новаковић, Огњен Јарамаз, Данило Анђушић, Милош Теодосић, Вања Маринковић, Дејан Тодоровић, Немања Дангубић, Урош Трифуновић, Дејан Давидовац, Немања Бјелица, Балша Копривица, Бориша Симанић, Марко Јагодић-Куриџа, Филип Петрушев, Душан Ристић, Марко Пецарски, Бобан Марјановић, Никола Јовић.

Орлови прво посљедњег дана јуна играју у гостима против Летоније. А потом три дана касније у Нишу дочекују Белгију. Србија је на диоби првог мјеста Групе А са Летонијом, пошто обје екипе имају скор 3-1 и обје екипе су већ обезбједиле пласман у финалну фазу. Уз њих највјероватније ће ићи и Белгија која сада има 2-2, док су шансе Словачке са 0-4 заиста минималне.

Коментари
Издвајамо