Баскет 3 на 3 Требиње-Прича која се „примила“

12.08.2021. - Кошарка

У времену свеопштег поништавања вриједности, или макар наговјештаја вриједности и квалитета, када неко уради искорак обично се изједначава са „лудошћу“ у најпозитивнијем смислу те ријечи.

Та „лудост“, ако је смијемо тако назвати подразумјева борбу за идеју на разне начине.

Подразумјева куцање на бројна врата за подршку (која су неријетко апсолутно затворена), лобирање на ове и на оне стране, судар са учмалом средином, подршку искрених пријатеља идеје и на крају, када дође до дана Д односно реализације, улагање и властитог новца.

Звучи познато…

Иума једна реплика у филму „Маратонци трче почасни круг“ која гласи „Ко је в(н)ас познавао, ни пакао му неће тешко пасти“.  Принцип је исти све су остало нијансе. Али о Маратонцима, тј. Топаловићу ћемо касније.

Идеја о баскету 3×3 је код потписника ових редова на прву изазвала велике симпатије. И што не рећи подршку.

И што је најважније код поприлично великог броја младих људи, оних чистог срца, без интереса једино са жељом да се ова лијепа прича покрене.

Можда је и лајт мотив за све био ревитализовање храма требињског баскета, коша на Ложиони.

И како то обично бива, са причом се кренуло у најбољем могућем правцу. Почели су велики турнири за славу града, зимска, љетња лига, набављена је подлога за игру.. и што је можда најљепше цијелу причу су препознали најмлађи и „вирус“ 3×3 је кренуо да се шири опасном брзином.

Иза свега стоји Никола Топаловић-Топ, алфа и омега цијеле приче.

Уз подршку многих сјајних момака који се несебично ангажују јер прича је узела толико маха да је постала требињски спортски бренд.Треба ли већа потврда од више хиљада гледалаца финалног дана турнира који је завршио.

„Убјеђен сам да ће Требиње једног дана имати Олимпијце у баскету 3×3. Када видим кваитет и масовност, и таленат и посвећеност, у то сам готово стопроцентно убјеђен“, рече нам Топ, како га од миља зовемо.

Идеја живи и има подршку од оних који је и воле. Од баскеташа.

Ова друга подршка, понекад мало теже и спорије иде, али ипак дође.

И да. Остаје проблем терена на ложиони, али ваљда и то једног дана буде готово.

Кошаркашка 3×3 машина је кренула.

И опет „маратонци…., како је оно било….

„Вози брже!“

„Не може брже, јуримо 30!“

„Наравно да не може, кад је твој блентави син раскантао машину!“

Ова (3×3 машина) ће тек да развије брзину.

На радост свих баскеташа.

Коментари
Издвајамо