Бартомеу-Нема сигурног мјеста за АБА лигаше

03.10.2021. - Кошарка

Јорди Бертомеу, први човјек Евролиге негирао је да ће у неком тренутку регионална АБА лига добити сигурна места у елитном такмичењу.

Бертомеу каже да АБА лига неће добити лиценцу за клубове с ових простора, све док се Евролига не прошири.

„Постојећи број клубова је прикладан, узимајући у обзир околности. Морамо да узмемо у обзир и календар јер, с повећањем броја учесника, број утакмица расте, што може да изазове тензије међу неким акционарима. У овом тренутку нам је потребан број клубова који ће испунити очекивања. Ствари би могле да се промјене у будућности, али у долазећем периоду ће све остати како је сада“, рекао је Бертомеу за Моцарт спорт. Клубови АБА лиге немају тако велико тржиште као они из Немачке или Француске, нити имају новца да би добијали лиценце.

„То је питање кошарке. Да би она била популарнија, потребно је да имамо више средстава, а да бисмо обезбједили што више, морамо да идемо на већа тржишта, а то су она која сте споменули, Њемачка и Француска. Да бисмо развили такмичење, морамо да имамо Централну Европу и да инвестирамо у тржишта где навијачка база може знатно да порасте. На примјер, у Француској је она већа за 55 посто, а у Немачкој за 48 посто. То су запањујуће бројке“, рекао је Бертомеу.

Коментари
Издвајамо