Балша Копривица потписао трогодишњи уговор с Партизаном

Аутор: Спортски журнал
24.08.2021. - Кошарка

Балша, син стартера у години кад је Партизан освојио једину титулу првака Европе за српску клупску кошарку, Славише Копривице, одрастао је као део црно-беле фамилије.

У ту породицу вратио се Жељко Обрадовић, вратио се и његов асистент Влада Андроић, сада и дечак који се родио када се у кући Копривица славио осми рођендан освојеног Купа шампиона у Истанбулу, 1992. године.

Млади, 216 сантиметара високи центар, потписао је трогодишњи уговор са Партизаном. Балша је рођен 1. маја 2000. године, а на последњем НБА драфту је као 57. пик изабран од стране Шарлот Хорнетса, али по жељи Детроита који га је одмах „покупио“ и послао га на Летњу лигу.

Балша је као дечак, у школи кошарке Партизана, начинио кораке на теренима под обручима. У селекцији коју је водио тренер Ђорђе Варагић, Копривица је играо до 2012. године када је отишао на школовање у Америку.

Са 14 година, Балша је уписао школу Нова Саутвестерн, одакле је на кратко отишао у Виндермир, али је његов таленат увелико превазилазио оквире тих мање познатих програма.

Реномирани Монтверде га је брже-боље покупио и ујединио са Кејдом Канингемом, првим пиком са минулог драфта.

Пре него што ће доћи време за сениорску кошарку, од октобра 2019. године, Копривица је био студент универзитета Флорида Стејт на којем је играо две године. У последњој сезони на колеџу, Копривица је имао учинак од 9,1 поена, 5,6 скокова и 1,4 блокаде по утакмици.

Коментари
Издвајамо