Балша Копривица ново Партизаново појачање

21.08.2021. - Кошарка

 

Балша, чији је отац Славиша члан чувене генерације црно-белих из 1992. године, после скоро једне деценије поново ће обући дрес клуба из Хумске. Иако је висок 216 сантиметара изузетно је покретљив и свестран одбрамбени играч који може да покрије свих пет позиција. У Партизан ће доћи са прошлосезонским посеком од 9,1 поена, 5,6 скокова и 1,4 блокаде за само 19,5 минута што не открива његов пун потенцијал, а сам је напоменуо да га је одбрана Семинола натерала да научи да брани свих пет позиција, верујући да ће му та свестраност помоћи.

„Тренери су се много ослањали на мене у ситуацијама да пореметим бекове ривала, да будем момак из друге линије који води, прича, скаче. У нападу сам постављао чврсте блокове, помагао тиму, нисам само статирао. Очигледно је да сам имао одређену слободу у нападу“, додао је тада Копривица који ће бити осмо појачање црно-белих овог лета.

Пре њега у Хумску сту стигли тандем миланске Олимпије Кевин Пантер и Зек Ледеј, Родион Куруц који се непосредно пред НБА плеј-оф растао са Милвокијем, па Алекса Аврамовић који је последњих сезону и по играо за Естудијантес, Далас Мур, прошлгодишњи члан кинеског Гвангџоа, Ален Смаилагић, последње две сезоне члан Голден Стејта и њихове филијале у Развојној лиги из Санта Круза, те Јам Мадар, до пре неколико дана члан Хапоела из Тел Авива кога је 2020. године као 47.пика у НБА капарисао Бостон.

Коментари
Издвајамо