Ана и Сара освојиле све !!!!

31.05.2021. - Кошарка

Двије сестре из Требиња, кошаркашице Ана и Сара Милановић, освојиле су по три пехара ове сезоне.

Ана и Сара Милановић до завршетка прошле сезоне наступале су за Женски кошаркашки клуб Леотар, а потом су обје напустиле родни град и кренуле својим путевима, те ове такмичарске године направиле невјероватне подвиге. У првој сезони одвојеног играња Ана, која је рођена 2005. године с београдском Црвеном звездом освојила је сениорско, јуниорски и кадетско првенство Србије.

Старија сестра Сара, рођена 2000. године, наступала је за млађе селекције репрезентације Босне и Херцеговине, а од ове сезоне играчица је бањалучког клуба Орлови. Иза себе такође има и више него успјешну сезону, с обзиром да је са својим тимом освојила Куп Републике Српске, као и Куп и Првенство Босне и Херцеговине. “Ово нам је била прва година наше раздвојености, како једна од друге, тако и од наше куће. Напустиле смо матични клуб Леотар како бисмо направиле искорак у својим каријерама и то нам је пошло за руком. Протекла сезона донијела нам је велика искуства, препреке, али и лијепе успомене које ћемо заувијек памтити. Презадовољне смо оствареним. Ана је постала првак Србије у три узрасне категорије, а Сара је троструку круну освојила у Босни и Херцеговини” – рекле су за МеридианСпортБХ сестре Милановић.

Сестре Милановић су такође додале да ће Сара у наредном периоду оставити простора за евентуалне понуде, од којих ће бирати само најбоље, док ће је државне првакиње и даље чекати. Ану, с друге стране, овога љета очекују припреме с кадетском репрезентацијом Србије, те повратак обавезама у Црвеној звезди.

Коментари
Издвајамо