Александар Ђорђевић кандидат за тренера Реала

Аутор: mozzartsport
17.06.2022. - Кошарка

На сјајан начин Александар Ђорђевић је завршио епизоду у Фенербахчеу. Освојио је титулу првака Турске, победивши у финалу плеј-офа двоструког, актуелног првака Европе Анадолу Ефес. Наставио је један од највећих српских играча да слаже трофеје као тренер, пошто је претходно био најбољи у Немачкој са Бајерном, те у Италији са Виртусом. Данас му се истанбулски клуб и званично захвалио на сарадњи.

Тренерски успон могао би да настави овог лета. Према писању појединих медија из Шпаније Александар Ђорђевић је озбиљан кандидат за клупу Реал Мадрида. Испред кошаркашке секције Краљевског клуба је врло узбудљиво лето. Први тренер тима Пабло Ласо пре десетак дана доживео је инфранкт, те не предводи тим у финалу АЦБ лиге против Барселоне. И врло је могуће да се опрости од клупе Реала после пет титула у Шпанији и два наслова првака Европе.

У случају да добије предност у односу на Андреу Тринкијерија, Александар Ђорђевић би се суштински вратио у Мадрид. Београђанин је носио дрес Реал Мадрида од 1999. до 2002. године са којим је освојио једну титулу првака Шпаније.

 

Коментари
Издвајамо