Миљана „архивирала“ репрезентацију – Вријеме је за друге изазове

18.11.2022. - Кошарка

Информација да Миљана Џомбета неће више играти у дресу репрезентације БиХ многе је изненадила. „Вјечита дјевојчица“ требињске кошарке објавом на друштвеним мрежама опредјелила се да на тај начин стави тачку на репрезентативну каријеру. Што се тиче клупске каријере са успјехом игра за екипу Спортив Мунисипал Константа из Румуније и, по показатељима у игри, један је од најбољих плејмејкера румунског првенства. А почела је са непуних девет година у тадашњем Кошаркашком клубу Требиње 03 и од првог дана кренула са титулама. Услиједио је одлазак, већ у средњој школи, у кошаркашку „печалбу“.

У разговору за херцегспорт каже да је срце „вуче“ да се једног дана врати тамо гдје је почела.

И први пут лопту кроз обруч пробацила.

„Надам се да ћу када одлучим да завршим своју клубску каријеру,да завршим тамо гдје сам и почела. У свом малом Требињу,међу својим пријатељима својом породицом и људима који ме прате, који су ми подршка. Међу њима је и сам аутор овог портала Ратомир Мијановић који је од првог мог дана у кошарци, дакле увијек пратио мој рад, увијек ријечи подршке пружао,лијепе текстове писао.Лијепо је када имате, и осјећате подршку. Дакле вратићу се у Требиње“, каже нам Миљана а ми јој се на лијепим ријечима захваљујемо.

Истиче да је репрезентативним наступом на Свјетском првенству у Аустралији заокружила и своју репрезентативну каријеру. Каријеру која имала итекако бљештавих тренутака.

„Са овим успјехом жељела сам и ја да окончам моју репрезентативну каријеру.Много је било предивних тренутака, незаборавних момената  које сам имала у дресу нациналног тима. Било је то једно ведно велико животно искуство. Али дође моменат када желиш да се посветиш другим стварима у животу, да се посветиш себи и клупској каријери искључиво. Вријеме је за нове генерације, да се докажу и да наставе тамо гдје смо ми започеле. Репрезентација ми је дала много, велико хвала било ми је част и задовољство.Увијек сам уз дјевојке и увијек ће имати моју подршку“, каже на крају разговора Миљана Џомбета „вјечиа дјевојчица“ требињске кошарке.

И дјевојка на коју многи могу да се угледају.

Коментари
Издвајамо