Академија Хумски почела са радом

Аутор: meridiansport
23.06.2022. - Кошарка

Овог љета је званично отворена Кошаркашка академија Хумски у Требињу, а централна база свих дешавања је у Спортском центру Олимп у Граду Сунца.

Никола Ђурасовић, оснивач Кошаркашке академије Хумски и играч требињског Леотара, за МеридианСпортБХ је говорио о новозапочетом пројекту.

“Основна идеја и визија је популаризација овог спорта кроз школу кошарке, која почиње са радом у септембру, те индивидуално усавршавање и развој играча, као и промоцију традиционалних вриједности (стога име Хумски).

Прве активности академије везане су за индивидуални рад са професионалним играчима током љета, али и свим оним момцима који теже бити професионалци и желе унаприједити своју игру уз истрајан рад. То је била наша првобитна идеја и мотив да кренемо у рад” – почео је Ђурасовић.

Наш саговорник је у наставку навео неколико имена која ће својим присуством дати допринос академији.

“Кажем наша идеја и притом мислим на један тим људи који се окупио око исте. Са тренерским искуством преко 30 година, те радом на академији у Лондону од средине 90-их до данас, ту је Предраг Крнета.

Затим наш интернационални судија, који ће имати част дијелити правду на евролигашким теренима наредне сезоне, Драган Поробић, те наш пријатељ, бивши кошаркаш и успјешан архитекта Зоран Поробић.

Поред њих тројице, своју енергију, труд и искуство на играче и полазнике школе кошарке покушаћемо да пренесемо мој брат Божо и ја” – рекао је Никола, па завршио:

“У нади да ћемо барем мало допринијети развоју и популаризацији кошарке у нашем граду и шире, срдачно се захваљујемо вашој редакцији што скрећете пажњу на почетак рада академије Хумски и поздрављамо све ваше читаоце и љубитеље овога спорта”.

Коментари
Издвајамо