Гушић прелази у Железник

Аутор: Моцартспорт
23.12.2021. - Кошарка

Марко Гушић, унук Невесињац поријеклом,  могао би да буде први кошаркаш Црвене звезде који ће напустити клуб ове сезоне. Не трајно, јер према незваничним сазнањима Моззарт Спорта, он се налази на прагу позајмице у ФМП из Железника.

Млади кошаркаш Црвене звезде тренира у последње време са екипом из Железника и после завршетка 13. кола илити на половини сезоне у АБА лиги моћи ће да буде регистрован за нови тим, наравно под условом да до трансфера дође. Гушић је први професионални уговор са Црвеном звездом потписао лета прошле године, да би пре неколико месеци ставио аутограм на нову сарадњу у трајању од четири године. За први тим дебитовао је на премијери са Сплитом 24. септембра када је уписао по два поена, скока и украдене лопте, уз једну асистенцију за 15 минута. Недуго затим одиграо је и први меч у Евролиги, против Макабија у Тел Авиву. Последњи меч у црвено-белом дресу одиграо је против Меге Моззарт прошлог месеца.

У ФМП би играо у талентованом, младом саставу предвођен Ненадом Стефановићем под којим Пантери играју засад одличну сезону.

Коментари
Издвајамо