И млади кошаркаши на паузи

18.12.2021. - Кошарка

Након неких перипетија, кашњења почетка такмичења, одгађања термина и утакмица .. приведено је крају такмичење у јесењем дијелу такмичења млађих селекција Подручног кошаркашког одбора Романија-Херцеговина.

Једна утакмица, а то је меч селекција ОКК Вележ – Леотар још увијек није, а по свој прилици и неће бити одиграна у календарској 2021. години а кошаркаши ових селекција ће се састати по свој прилици, уочи почетка такмичења у прољетњој полусезони.Узрасне категорије су ове године одређене на сљедећи начин: јуниори (2003.годишта и млађи), кадети (2005.годишта и млађи),  пионири (2007.годишта и млађи) и млађи пионири (2009.годишта и млађи)

Такмичење се одвијало у четири узрасне категорије, млађи пионири, пионири, кадети и јуниори, а забрињава податак да су три тима, Леотар, ОКК Гацко и ОКК Вележ имали све категорије, ХЕО нема јуниоре а ОКК Леотар млађе пионире и јуниоре.

Код млађих пионира највише успјеха имала је екипа ХЕА са двије побједе и јeдним пeразом а у стопу их прате млађи пионири Леотара који имају један меч мање одигран. У међусобном дуелу Требињци су побиједили Билећане тако да ће пред изабраницима Андрије Вујовића бити задатак да побиједе у Требињу свог ривала.

У конкуренцији пионира најбоља је екипа ОКК Гацко са билансом од три побједе и једним поразом а Леотар има три побједе уз један мање одигран меч. Дуел између гатачке и требињске екипе завршен је побједом Требињаца 89:70 и реванш у Гацку ће бити одлучујући и по свему јако узбудљив.

У кадетском узрасту доминантни су били кошаркаши билећког ХЕА који су остварили три тијесне и једну убједљиву побједу и заслужено су на првом мјесту. Утакмице у кадетском узрасту су можда и најизједначеније с тим да и Леотар (који има утакмицу мање) и ОКК Гацко јуришају на највиши пласман.

Највећу забрнутост код љубитеља кошарке изазива чињеница да су у јуниорској конкуренцији своје знање и умјеће показале само три екипе, ОКК Гацко, КК Леотар и ОКК Вележ. Гацко је прво са једном побједом и једним поразом а Леотар други са једном побједом и једном неодиграном утакмицом.

Наставак такмичења је планиран за први викенд у фебруару али неће нас изненадити ни евентуално одлагање с обзиром на временске (не) прилике које се најављују. Првопласиране екипе у свим селекцијама из групе „Херцеговине“ и групе „Романија“ стичу право учешћа на полуфиналним турнирима са екипама из ПКО Бијељина. Оријентациони почетак полуфиналних турнирира на нивоу КСРС је 3. и 4. април  2022.године. С обзиром да портал херцегспорт, у оквиру својих могућности прати сва омладинска такмичења на нивоу Источне Херцеговине, то морамо изразити велику захвалност представницима свих клубова на сарадњи а прије свега Комесару за такмичење ПКО Романија-Херцеговина господину  Жарку Ћаћићу који је са нама сарађивао, надамо се на обострано задовољство.

Коментари
Издвајамо