Zvijezda 09 i Leotar čekaju konačnu odluku Saveza

07.06.2023. - Фудбал

Reflektori na stadionu kočnica su za FK Krupa da dobije licnecu za Premijer ligu BiH, ostaje pitanje ko će u elitni rang takmičenje umjesto aktuelnog prvaka Republike Srpske. rvostepena komisija N/FS BiH donijela je odluku da Krupa ne dobije licencu za takmičenje u Premijer ligi BiH. Za očekivati je da i Drugostepena komisija potvrdi ovu odluku ukoliko čelnici Krupe ne riješe pitanje reflektora. Drugostepena komisija može da promjeni odluku samo ukoliko Krupa dostavi garancije da će do početka sezone imati reflektore na stadionu, rečeno je za Srpskainfo iz izvora bliskog Savezu BiH. Kako nam je rečeno sjednica Drugosptene komisije je sljedeće sedmice i do tada sigurno nećemo znati odgovor na pitanje ko će u Premijer ligu. Postavlja se pitanje ko će u elitni rang takmičenja ukoliko Krupa i zvanično ostane bez licence. U posljednje vrijeme se spominjalo da bi baraž mogli da igraju Zvijezda 09 vicešampion Republike Srpske i Leotar koji je ove sezone ispao iz Premijer lige.

Za Srpskainfo je rečeno da će u slučaju da Krupa ne dobije licencu najbliži Premijer ligi biti Zvijezda 09 iako postoji veoma mala šansa da se igra pomenuti baraž.

Zvijezda 09 je dobila licencu tako što je najavila izgradnju reflektora, a kako nam je rečeno ukoliko u tome ne uspiju do početka sezone domaće mečeve će igrati na stadionu Radnika. Uz to treba dodati i da je održana i Drugostepena komija za licenciranje za klubove iz Premijer lige na kojoj je Leotar dobio licenu i mogao bi nesmetano naredne sezone da igra elitni rang takmičenja.

Коментари
Издвајамо