Звездин посао који не иде глатко – Милан Гајић

Аутор: mozzartsport
27.05.2022. - Фудбал

Током прве рунде преговора дошло је до размимоилажења, али очекује се наставак

Читали сте већ о великим амбицијама Црвене звезде у летњем прелазном року, надањима да ће бити направљен нови искорак на међународној сцени. Међутим, и поред тога што навијачи очекују топ појачања, руководство клуба, предвођено Звезданом Терзићем, мораће пре тога да реши питања везана за појединце из актуленог играчког кадра.

Очекује се да руководство клуба окончана преговоре са Миланом Борјаном око новог уговора до 2025. године, као и да реши статус Милана Гајића. Сада већ искусни десни бек добио је званичну понуду да потпише нови, трогодишњи уговор са црвено-белима.

Али, према сазнањима МОЗЗАРТ Спорта, тај посао не иде глатко. Прва рунда преговора није донела експресан договор. Дошло је до финансијских размимоилажења. Бивши млади репрезентативац Србије је значајно подигао форму после доласка Кристијана Пичинија. Изборио се да код Дејана Станковића буде први избор, скупио осам асистенција, имао можда и најбољу полусезону од када носи Звездин дрес.  Довољно да му челници клуба понуде продужетак сарадње, али изгледа да се Милану Гајићу није свидело нешто у нацрту новог уговора.

Момак из Вуковара је до сада био у групи средње плаћених играча Црвене звезде. Уз годишња примања од око 360.000 евра, плус одговарајуће бонусе за трофеје и европске успехе. Вероватно би и сада Гајић могао да рачуна на сличне финансијске услове, можда и благо повећање.

Играчи Црвене звезде тренутно су на одмору, али услед породичног славља очекује се да Милан Гајић наредних дана буде у Београду. И да настави преговоре са Црвеном звездом.

У случају да се Гајић одлучи за промену средине, Црвена звезда ће морати да брзо реагује. А добро је познато да је квалитетних бекова на тржишту мало. Јасно је да српски шампион неће смети само да се ослони само на Кристијана Пичинија. Оставио је доскорашњи члан Валенсије прилично блед утисак, иако се видело да поседује техничко-тактичко знање. Дошао је ровит и кубурио са повредама. Није био у комбинацији за финале Купа, мада на Маракани верују да ће Италијан, после летњих припрема, подићи форму. И по Саноговом принципу постати један од најважнијих играча.

Црвена звезда под уговором има младог репрезентативца Милана Илића из Графичара и Николу Глишића из ИМТ-а. Питање је само да ли ће српски шампион имати довољно луфта за млада решења, посебно током лета када ће улог бити Лига шампиона и око 20 милиона евра.

Коментари
Издвајамо