Звездин адут са Апенина

12.01.2021. - Фудбал

Црвена звезда приводи крају посао око ангажовања Симоне Едере, са варијантом да Италијана обавеже у старту на 18-месечну верност и промовише га у адута за минимум две сезоне.

Торино нема ништа против да се позајмица реализује на сезону и по, до јуна 2022. године. Уговор са италијанским суперлигашем траје до лета 2023.

Торино пристаје на одлазак Едере, а у завршној фази дефинисаће се коначна висина откупне клаузуле и да ли ће се убацити проценти од наредног трансфера. Играч још разматра понуду са Маракане, али и могућност да остане у Италији.

Одлука се очекује у наредних неколико дана, како би у случају прихватања да дође у најтрофејнији српски клуб могао све формалности око прегледа и потписа да обави до краја седмице и потом са новим саиграчима крене у Турску 20. јануара.

До тада ће бити и дефинитивно познато да ли се у Црвену звезду враћа Душко Тошић. Посао је успорен са обе стране, јер и на Маракани нису продали ниједног дефанзивца. Понуда је и даље отворена, са већим шансама да некадашњи репрезентативац поново обуче црвено-бели дрес.

Симоне Едера у Торину има плату од 400.000 евра, а толико би требало да зарађује и у Црвеној звезди.

Коментари
Издвајамо