Звезда најбоље прошла

Аутор: Моцартспорт
19.07.2021. - Фудбал

Уколико оправда улогу фаворита и елиминише казахстански Каират Црвена звезда ће у трећем колу квалификација за Лигу шампиона играти против бољег из дуела Алашкерт (Јерменија) – Шериф (Молдавија), одлучено је жребом у Ниону. Рекло би се да је српски шампион одлично прошао, обзиром да је избегао мину у виду првака Мађарске Ференцвароша. Први меч би требало да се игра на Маракани.

Прва препрека у Словачкој, а друга у Русији или Азербејџану. Уколико елиминише ДАЦ, Парни ваљак ће се тркати са бољим из дуела Сочија и Кешле, како би стигао у предворје Лиге конференције. Ако оправда улогу фаворита у сусрету са екипом из Дунајске Стреде, Партизан ће у првом мечу наредне рунде бити гост, а реванш ће играти на свом терену.

Тако је одлучено жребом за треће коло квалификација за новоформирано УЕФА такмичење, које су црно-бели дочекали као носиоци. Са супротне стране костура стајали су му бољи из следећих дуела: КуПС (Финска) – Ворскла (Украјина), Петрокуб (Молдавија) – Сивас (Турска), Арарат (Јерменија) – Сласк (Пољска). Бањалучки Борац има разлога да се нада пласману у групну фазу Лиге конференција.

Шампион БиХ у другом колу квалификација игра против Линфилда из Северне Ирске који је ривал по мери и Бањалучани су благи фаворит у том двомечу а онда их чека нешто тежи посао. Данашњим жребом, Борац је сазнао и имена потенцијалних ривала у трећем колу. Ако прође Линфилд, Борац иде на бољег из двомеча Фола Еш (Луксембург) – Шахтјор Солигорск (Белорусија).

 

Коментари
Издвајамо