Жријеб за Лигу нација: Словенци и Скандинавци

16.12.2021. - Фудбал

Треће издање Лиге нација играће се на лето следеће године, а данас су жребом у седишту УЕФА одређене групе овог не претерано вољеног, али опет занимљивог такмичења.

Репрезентација Србије ће као и у прошлом издању играти у Б класи Лиге нација, а жреб је одлучио да буде у групи са Шведском, Норвешком и Словенијом.

Врло јаку групу добио је тим Драгана Стојковића, могло је да буде много лакше. Шведска је у недавно завршеним квалификацијама за Светско првенство до последњег кола била у трци са Шпанијом за директан пролаз. Норвешка је наш стари знанац, којег смо елиминисали у баражу за претходно Европско првенство. А, Словенија је екипа која је у реалном паду, у минулим квалификацијама за Катар завршила је као четврта у групи, далеко иза Хрватске и Русије. Биће ово прилика да се упише прва победа у историји над Словенијом, јер је садашњи биланс нашег државног тима са њима пет ремија и један пораз.

Ове три селекције биће уједно и спаринг партнери Орловима пред наступ на Мундијалу у Катару. Наиме, мечеви Лиге нација ће се играти у периоду од 2. јуна до 27. септембра, а Светско првенство у Катару ће почети 21. новембра. Репрезентације неће имати много времена за припреме за шампионат, отприлике само недељу дана, па ће се све европске екипе углавном припремати кроз Лигу нација.

 

Коментари
Издвајамо