Жријеб у Ниону за Лигу нација

16.12.2021. - Фудбал

У 18 часова у Ниону сазнаћемо са киме ћемо играти у Лиги нација.

Година ће протећи у знаку Мундијала у Катару, али док чекамо децембар уживаћемо у новим мајсторијама Душана Тадића, Александра Митровића и осталих српских репрезентативацау Лиги нација. Овог пута циљ је – пласман у елитну Лигу А, а судећи према именима потенцијалних противника то уопште није нереалан циљ, иако ће Орлови бити стационирани у трећем шеширу.

Дакле, биће свакако нагазних мина које би било добро прескочити на данашњем жребу у Ниону, са почетком у 18 сати. Рецимо, из првог шешира ваљало би избећи Шведску, па чак и Украјину, јер нема никакве сумње да су селекције Исланда, а посебно Босне и Херцеговине ипак далеко пожељнији ривали.

У другом шеширу ниједна екипа не делује квалитетнија од Србије, али Шкотска нам је показала у баражу за Европско првенство – тада смо истина били под вођством Љубише Тумбаковића – колико неугодна може да буде. Сад, неко ће хтети освету, ми бисмо радије – Финску. Норвежани и Руси су ипак боље екипе.

На крају, четврти шешир, Словенија свакако најјача, Албанија не би била добар избор због све пратеће политике – сетимо се само дрона – Јерменија је далеко, па нам се Црна Гора чини као идеалан ривал.

Сигурно је само да Србија неће моћи да игра против Израела, Румуније и Ирске, јер ће и оне на жребу бити у трећем шеширу.

Опстанак у Лиги Б не би смео ни да се доводи у питање, јер објективно Србија је уз Шведску и Украјину вероватно и најквалитетнији састав овде.

Коментари
Издвајамо