ЗИМСКИ ТУРНИР У МАЛОМ ФУДБАЛУ „БИЛЕЋА 2022“ ОКУПИО РЕКОРДАН БРОЈ ЕКИПА

15.01.2022. - Фудбал

Билећа ће наредних дана бити центар малог фудбала, за Зимски турнир пријављено је преко 280 учесника из Требиња, Невесиња, Гацка, Фоче и Билеће.

Снаге ће у три категорије одмјерити 29 екипа које се боре за вриједне новчане награде. Наградни фонд турнира износи 4.400 конвертибилних марака. У сениорској конкуренцији награда за освојено прво мјесто износи 2.000, за друго 700, а за треће 300 КМ; у кадетској конкуренцији прво мјесто 400, друго 200, а треће 100 КМ; у категорији пионира прва награда је 250, друга 100, а трећа 50 КМ. Новчане награде су обезбијеђене и за најбољег играча, голмана и стријелца.

Зимски турнир у малом фудбалу „Билећа 2022“ организују ФК „Херцеговац“ и Културно- спортски центар у сарадњи са неформалном групом младих, а под покровитељством Општине Билећа.

Турнир се организује кроз омладинску иницијативу неформалне групе младих под називом „Покрени се“, а реализује се у склопу пројекта „Подршка младима у локалним заједницама у БиХ“, којег финансијски подржава Влада Уједињеног Краљевства, а имплементира Међународна организација за миграције.

Турнир су подржали и спонзори: Кафе бар „Машта“, Алексић комерц, кафе бар „НН“, Витинка, пицерија „МAMMA MIA“ и кладионица „Wwin“.

Зимски турнир у малом фудбалу најљепша је увертира за Светосавске свечаности, организатори су се потрудили да у дворани „Тијана Бошковић“ наступе најбољи играчи малог фудбала у Херцеговини, зато смо увјерени да ни ове године неће изостати подршка публике за коју су обезбијеђене занимљиве награде. Цијена улазнице 1 КМ. Организатори моле посјетиоце да се придржавају прописаних епидемиолошких мјера.

Коментари
Издвајамо