ЖФК Леотар уписује нове чланове

02.08.2022. - Фудбал

Фудбалски клуб „Леотар“ формирао је у јулу женску секцију унутар клуба која ће носити назив Женски фудбалски клуб „Леотар“. ЖФК Леотар има за циљ популаризацију женског фудбала, а окупљаће дјевојчице и дјевојке почев од шест година старости.

Свједоци смо да је женски фудбал доживио огромну експанзију у Европи и свијету, гдје утакмице на врхунском нивоу неријетко прати око 80-90.000 гледалаца. Ускоро ће посједовање женске секције бити један од услова за добијање лиценце за Премијер лигу, те је наш клуб одлучио да на вријеме крене са овим активностима, како би што раније добили такмичарску селекцију и укључили се у неко од такмичења на нивоу РС и БиХ. Наш клуб ће све своје административне, логистичке и маркетиншке капацитете ставити на располагање новоформираној секцији нашег клуба, како би им максимално олакшали почетак рада.Ништа од овога не би било изводљиво без три даме, које су одлучиле да се активно укључе у рад клуба и да својим знањем и искуством допринесу развоју женског фудбала у нашем граду. Својим ентузијазмом, идејама и плановима доказале су да је наш клуб спреман за нови искорак у својој историји и биће нам велико задовољство да заједно радимо на развоју женског фудбала, али и да растемо као клуб заједно са њима.

За рад са фудбалеркама биће задужена Јелена Миловић, једна од три жене у БиХ која посједује УЕФА А тренерску лиценцу. Јелена је својевремено била репрезентативка БиХ, а у протеклих неколико година била је главни тренер ЖФК Радник Бумеранг из Бијељине. Она је уједно и предавач на тренерској школи при Н/ФС БиХ и тренер У-17 женске репрезентације БиХ. У раду ће јој помагати Оливера Чучковић, некада млада репрезентативка БиХ.Осим Јелене и Оливере, у раду клуба ће, колико јој то професионалне обавезе дозволе, активно учествовати и Милена Николић, фудбалерка Бајера из Леверкузена и капитенка репезентације БиХ. Осим улоге амбасадора и промотера, Милена ће бити кооптирана у Управни одбор, гдје ће бити задужена за развој женског фудбала.Први тренинзи биће одржани 13./14. августа, а све заинтересоване дјевојке могу да се пријаве тренерицама на бројеве телефона 066/976-413 (Јелена) и 065/807-183 (Оливера) и добију све потребне информације око уписа.

Коментари
Издвајамо