Гаћиновић напустио Спартак

19.11.2020. - Фудбал

Неочекивана рокада на клупи Суботичана

Једном је већ осетио како то изгледа у Суботици, сада се историја поновила. И Владимир Гаћиновић је још једном напустио улогу шефа стручног штаба Спартака. Како сам каже за Спортски журнал, са клубом се растаје на пријатељски начин, али..

“Дошло је до засићења. После разговора са Спартаковим руководством нашли смо заједничко решење и растали се на најлепши начин“, рекао је Гаћиновић за Журнал.

Уместо њега на клупи Спартака у наредном периоду седеће Владимир Буач, бивши тренер Војводине и ЧСК-а. У Суботици је радио као асистент.

Тако је почео и Гаћиновић, који је први пут дошао као помоћник Александра Веселиновића у сезони 2017/2018 када је Спартак изборио и пласман у Лигу Европе. Веселиновић је потом отишао у Војводину, Гаћиновић преузео функцију шефа струке, али није могао да понови резултат јер је клуб распродао ту екипу са Ђорђем Ивановићем, Огњеном Мудринским, Александром Радовановићем…

Вратио се потом, ове сезоне је Спартак опет заиграо сјајно, али затим је продао Немању Николића… Мора ваљда тако у Србији.

Гачинович је у неколико мандата водио Леотар, као помоћник и главни тренер, након тога Звијезду из Градачца, радио у Литванији а у Спартаку од 2016. године до јуче.

Коментари
Издвајамо