Веселин Климовић дочекао великане са ЈНА

21.06.2021. - Фудбал

Да пријатељство склопљено на травнатим теренима траје заувијек говори и долазак фудбалских мајстора са стадиона ЈНА свом пријатељу са југа Републике Српске Веселину Климовићу.

Раде Залад, Ненад Стојковић, Драшко Цветковић, Рефик Козић, Миодраг Живаљевиц и Бора Кркелић договорили су састанак са Климовићем, а гдје друго него на стадиону у Полицама.

Домаћин фудбалска легенда на голу и рекордера по броју наступа у некадашњој Другој фудбалској лиги СФРЈ Веселин Климовић са осмијехом на лицу и пун емоција дочекао је своје пријатеље.

„Пријатељство које је исковано на терену остало је и до данас. Нема ништа љепше него кад ти дођу дојучерашњи противници на терену у посјету и кад евоцирате успомене. Пресрећан сам јер све нас веже заједнички дух, пријатељство, сјећање на лијепе ствари и анегдоте са терена“, каже Климовић.

Голман Партизана Раде Залад сјећа се кад је 1981. године у Јужном логору био три мјесеца на обуци.

„Ти дани су незаборавни као и мој долазак на стадион у Полицама када сам гледао утакмицу са ФК ‘Јединство’ из Брчког. Од тада је Клима мој велики другар и пријатељ“, поносно каже Залад.

Након стадиона, фудбалски мађионичари отишли су на Херцеговачку Грачаницу одакле се пружа прелијеп поглед не само на Требиње већ и стадион у Полицама. Ту су наставили са причом око најважније споредне ствари на свијету и дружењем.

Причи никад краја, а вријеме пролази. Дошла је и ноћ и вријеме растанка, а договор је склопљен да ће се поново дружити у граду подно Леотара. Топло јунско поподне у Полицама исписало је још једну лијепу фудбалску причу.

Коментари
Издвајамо