Успјешни Леови клинци

28.06.2021. - Фудбал

Фудбалски клуб „Леотар“ побједник је Видовданског турнира који се традиционално одржава у Билећи. Фудбалери Леотара у финалној утакмици савладали су домаћи „Херцеговац 1“. Након нерјешеног резултата (1:1) приступило се извођењу једанаестераца и срећа је била на страни гостију. Голове у регуларном току утакмице постигли су Дарко Шаренац (Херцеговац) и Давид Јанковић (Леотар).

Након одигране групне фазе такмичења у утакмици за пето мјесто славили су фудбалери Вележа. Они су савладали екипу „Херцеговац 2“ резултатом 3:0. У утакмици за треће мјесто Леостарс је резултатом 2:0 савладао екипу из Никшића.

На турниру су учествовали фудбалери рођени 2009. године и млађи, а утакмице су се играле у два полувремена по 12 минута.

Предсједник ФК „Херцеговац“ Никола Лисов рекао је да је овај 21. традиционални турнир окупио шест екипа које су биле подјељене у двије групе. Лисов је рекао и да због познате епидемиолошке ситуације турнир није одигран прошле године.

„Желим да се захвалим гостима и свим учесницима и пријатељима турнира. Надам се да ће већ следеће године бити већи број екипа које ће доћи у Билећу. Већи број учесника турнир чини још квалитетнијим, мада смо и више него задовољни игром која је данас показана на градском стадиону“, каже Лисов.

За најбољег играча турнира проглашен је Димитрије Самарџић (Херцеговац), за најбољег голмана Саво Радановић (Леотар) и за најперспективнијег играча Василије Костић (ОФК Никшић). Најбољи стријелац турнира са пет постигнутих погодака је Давид Јанковић члан Леотара.

Турнир је у сарадњи са општином организовао Фудбалски клуб „Херцеговац“, а одржавање је помогла и компанија Витинка која је дугодишњи пријатељ Билећког клуба.

Уз ово додајмо да су млади фудбалери Леотара годиште 2011 учествовали су протеклог викенда на турниру у Маглићу код Бачке паланке.

„Били смо код наших Херцеговаца који су нас примили као нико до сада. Била су то четири незаборавна дана. Генерација 2011 је заустављена у полуфиналу док је генерација 2012 освојила друго мјесто. Најбољи голман турнира је из наше екипе Рајко Вучуревић“, каже нам Анел Рамић један од тренера Леотара.

Коментари
Издвајамо