Турнир Љубинку за сјећање

Аутор: Р.МИ. Фото: Желимир Ковачина
25.10.2020. - Фудбал

У Требињу је данас одржан 13. меморијални фудбалски турнир за пионире у част Љубинка Акшама,трагично настрадалог играча Леотара на коме су учествовале екипе из Требиња, Билеће, Гацка и Невесиња .

Прво мјесто је освојио ,,Леотар“,друго ,,Вележ“ а треће ,,Младост“ из Гацка. За најбољег играча,такође и за најбољег стријелца проглашен је Јулијан Вукановић члан “Леотара”. За најбољег голмана проглашен је Димитрије Бокоњић такође из “Леотара”.

У одлучујућој утакмици која је ријешила питање побједника  турнира састали су се ,,Вележ“ и ,,Леотар“, а побједа је, убједљивим резултатом 4:1 припала “Леотару”. У утакмици за треће мјесто састали су ,,Херцеговац“ и ,,Младост“ а побиједила је екипа из Гацка са 3:1. У полуфиналним мечевима постигнути су следећи резултати:Вележ-Херцеговац2:0 и Леотар-Младост3:0.

Као и сваке претходне године и данас је положено цвијеће на гроб и спомен обиљежје покојног Љубинка у кругу стадиона у Полицама. Турнир се организује у част некадашњег фудбалера Леотара Љубинка Акшама, који је трагично изгубио живот прије 24 година.

Коментари
Издвајамо