Tradicija nastavljena… FOTO

16.05.2024. - Фудбал

Nekada su maturanti i profesori Gimnazije „Jovan Dučić“ na kraju školske godine igrali mali fudbal na nekadašnjoj Brekani, a sadašnjem Stadionu malih sportova „Aleksandar Masleša“. Te utakmice su prepričavane sa generacije na generaciju jer su uvijek bile borbene, dinamične, ali uvijek su odisale fer-plejom.

Profesori su željeli da stariji, iskusniji, zreliji, oni koji su svoje savjete i znanje dijelili sa učenicima pobijede i na terenu, a mladost ko mladost nikad se nije predavala jer je znala da na njima svijet ostaje.

Uvijek je bilo navijanja, neki pričaju i navijačkih rekvizita. Sve je to teklo godinama i decenijama i prekinuto je. Mladost slušajući iz priča, a neki profesori koji se sjećaju takvih utakmica došli su na ideju da obnove takvo druženje.

Ukrstili su koplja u Sportskoj dvorani „Miloš Mrdić“, a došli su na ideju da sav novac koji je skupljen ide u dobrotvorne svrhe. Nisu se naplaćivale ulaznice, ali je svako prema svojim mogućnostima učestvovao u davanju dobrovoljnog priloga.

Utakmica je kažu oni koji pamte nekadašnje borbe maturanata i profesora bila zanimljiva, interesantna, a odlučivale su nijanse. Zna se na kome svijet ostaje. Na kraju su obje ekipe imale zajedničku poruku „vidimo se dogodine“.

Uživajte u galeriji fotografija našeg Veselina Savovića….

Коментари
Издвајамо