Тијана Бошковић:Не волим да губим

11.07.2021. - Фудбал

„Ја увек после великих победа плачем, а поразе и даље доживљавам као смак света. Веома сам емотивна. Сећам се колико сам тешко доживљавала пораз чак и кад сам у Херцеговини губила од Источног Сарајева. Небитно такмичење, регионална утакмица, али толико не волим да изгубим. Остало ми је то и данас.

Тако за Моцартспорт прича најпризнатија али и најпознатија херцеговачка спортисткиња, одбојкашица Тијана Бошковић.

Баш те године кад се играло (говоримо о 2011. години) Европско првенство на коме је наша репрезентација узела злато млађана Бошковићева је започела живот у Београду.

„Знам да сам на моју висину имала 60 килограма, што је било баш мало. Људи су причали о мом таленту, али нисам била свесна шта ми се тачно дешава. Играла сам кадетско, јуниорско и сениорско првенство у дресу Визуре. Добијала сам индивидуална признања, била најбоља и уживала у томе. Сад се не оптерећујем тим индивидуалним наградама, али ми свака прија. Увек сам знала да желим да победим, чак и док сам играла за Херцеговац, било ми је битно да будем у врху. Навикла сам на то још од малих ногу“.

Да није било старије сестре Дајане да је уведе у одбојкашки свет можда њен таленат никада не би изашао на видело.

„Она је главни кривац што сам почела да тренирам. Играла је одбојку, а ја сам као свака млађа сестра ишла за њом и смарала је. Тако је све почело. Њен пут је био потпуно другачији од мог… Била је на колеџу до 22. године, током последњих сезона је напредовала. Дешавају јој се лепе ствари и баш сам поносна на њу. На клупском нивоу јој све иде како треба, играла је у Пољској, па у Турској. Опробала се у једној од најјачих лига у Европи. Никада није осећала никакав терет што је моја сестра, не сматра да је у мојој сенци. Увек је говорила да је њена млађа сестра најбоља и то је то“.

Прошле године су Тијана и Дајана одмериле снаге на клупском нивоу, а овог лета ће имати историјски окршај у репрезентативном дресу. Репрезентација Босне и Херцеговине за коју игра старија сестра Бошковић пласирала се на Европско првенство и на жребу је смештена у групу са Србијом. Баш на отварању ЕП у Београду Тијана и Дајана ће бити на супротним странама мреже.

„Баш сам се изненадила када сам чула ту вест. Нисам веровала да може да се намести да играмо заједно. Срећна сам и много се радујем. Биће сигурно необично… Одмах сам звала тату Љупка, смејао се и избацио нашу слику на ФБ и написао да је у дилеми за кога да навија. Свима ће бити занимљиво, и мами, тати и брату. Навијаће један сет за једну, други сет за другу. Велики успех је што ће БиХ играти на ЕП, то је огроман успех и за моју сестру. Драго ми је што су дошле до таквог резултата“.

Коментари
Издвајамо