Таљерс меродавнији од Зенита,али Звезда данас креће са склапањем мозаика

08.07.2024. - Фудбал

Владан Милојевић може да састави тим од играча рођених 2002. и млађих, против Сочија 11 њих добило шансу.

Одбор за хитна питања ФСС данас би требало да донесе одлуку по којој ће сваки суперлигаш у следећој сезони морати да 90 минута на терену има двојицу фудбалера рођених 2002. године или млађих.

Да увођење бонус правила није само класичан параван за трговину младима, као добар пример може да послуже наше источне комшије Румуни, једно од пријатних изненађења на шампионату Старог континента у Немачкој.

Наиме, после неуспеха  државног тима у квалификацијама за мондијале и европска првенства челници ФС Румуније 2016. донели су одлуку клубови морају имају  прво једанаесторици најмање једног играча млађег од 21 године.

Од бонус правила Румуни су профитирали овог лета освојивши прво место у групи са Белгијом, Словачком и Украјином. Храбро су се комшије бориле и са Холандијом у осмини финала, Лале су ипак, биле прејаке (0:3).

Од играча Црвене звезде на континенталној смотри у Немачкој играо је Срђан Мијаловић, док су на клупи седели Урош Спајић и Немања Стојић.

Звезда је у петак против Сочија на турниру у Санкт Петербургу имала у тиму чак 11 бонус играча. Од старта су прилику добили: Иван Гутеша, Огњен Мимовић, Никола Лековић, Јован Шљивић, Лазар Јовановић, док су са клупе шансу чекали: Андреј Ђурић, Вељко Милосављевић, Виктор Радојевић, Никола Кнежевић и Урош Сремчевић.

Коментари
Издвајамо