Сујевјерје или потреба Кристијана Роналда

17.11.2020. - Фудбал

Ријетко који фудбалер или спортиста уопште, ће признати да је сујевјеран.

Тако рецимо, док је био у „Ајаксу“ легендарни Јохан Кројф је имао обичај да потапше свог голмана Герта Балса по стомаку, а затим да, пред почетак утакмице, испљуне жваку на противничку половину терена.

Не знамо да ли је, можда и најбољи фудбалер данашњице сујевјеран али Роналдо већ годинама слови за једног од физички најдоминантнијих спортиста свијета, а његови тренинзи и планови прехране редовна су тема у страним медијима.

Осим што пуно тренира и што тим стручњака пази на то што ће и када појести, Роналдо јако пуно пажње посвећује и томе колико и када спава.Његова опсесија иде толико далеко да о његовом сну брине Ник Литлхејлс који открива да звијезда Јувентуса пет или шест пута дневно одспава по 90 минута.

Увијек спава на другој постељини и у положају фетуса како би се лакше опоравио након тешких тренинга.

„Није то класични дријемеж, то је за старије људе који гледају телевизију. На овај начин спава мање, али убрзава опоравак“, говори Литлхејлс и додаје:

„Многи млади спортисти пате од несанице, анксиозности и под великим су стресом. То је све од великих напора које имају.

Литлхејлс је сарадњу са Роналдом почео 2013. године. Њега је у Реал Мадриду ангажовао бивши тренер Карло Анћелоти, а очигледно је с Роналдом остао у добрим односима кад заједно раде и данас.

Треба свакако истакнути да Роналдо не користи мобител сат и пол прије одласка у кревет и на тај начин одмара очи.

Е сад се вратите на почетак текста и Јохана Кројфа. Овај славни фудбалер је заборавио жваку, у финалу Купа шампиона 1969. године и „Ајакс“ је изгубио 4:1.

Сујевјерје или нешто друго. Ко зна???

Коментари
Издвајамо