Стојковић:Асано нас је издао!

03.05.2021. - Фудбал

Издаја! То је термин којим свлачионица Партизана крсти одлазак Такуме Асана пре краја сезоне.

На њу је указао Лазар Марковић недјељном објавом, само неколико сати после званичног писма јапанског фудбалера, а дан касније исти став дели капитен Владимир Стојковић, дубоко разочаран тајмингом разлаза.

Фудбалери црно-белих не спорне Асанове мотиве (кашњење плата, оп. ау), међутим, сматрају да није колегијално што је оставио тим на цедилу, да се без најбољег стрелца (21 гол) спрема за финале Купа Србије са Црвеном звездом.

После три дана одмора тренер Александар Станојевић је у понедељак јутро у склопу припрема за дуел са ТСЦ-ом, окупио играче у Спортском центру „Земунело“, где је и даље централна тема – Асано.

„Кад су се слегли утисци после првобитног шока, апсолутно нас држе исте мисли и расположење да је Асано разочарао и издао комплетан тим Партизана“, речи су Владимира Стојковића достављене медијима.

Искусни голман је током каријере претурио доста тога преко главе. Ни њему није јасно зашто је крилни нападач одлучио да баш сад, три седмице пре краја сезоне, оде из средине у којој је оживео каријеру.

„Свако од нас појединачно, од играча, преко чланова стручног штаба, до запослених у клубу, трудио се да се Асано уклопи у тим, као и да му живот у Београду буде пријатан. Да се осећа као код своје куће. Био је један од нас“.

Додуше, странац, са јасном амбицијом да му Србија буде успутна станица. И да овде заради. На годишњем нивоу 600.000 евра. А пошто су примања каснила…

„Нисам правник да бих коментарисао ствари ван моје надлежности, али морам да укажем на оно са чим сам упознат и што има директне последице на нас као тим. Људски и морално смо дубоко разочарани. Понављам, осећамо се изданим. Ово се не ради онима са којима си живео скоро две године и то пред крај првенства, пред утакмицу сезоне“.

Асано је у петак ухутру отпутовао за Токио, те посредством адвоката обавестио челнике Партизана да је са црно-белима завршио.

„Поштујем његову одлуку, али могао је да сачека још 20 дана. Овако, остао је горак укус“, додао је Владимир Стојковић, капитен Партизана.

 

Коментари
Издвајамо