Српска има будућност

Аутор: СПОРТ ДЦ Фото: Васо Љубенко
11.03.2021. - Фудбал

Кад се споје младост и лопта препреке не постоје. Селективне утакмице “У-13” фудбалске репрезентације Републике Српске одигране су јуче у Палама, а не на Сокоцу како је било планирано јер је западао снег. Захваљујући Фудбалском клубу Олимп селективне утакмице дечака рођених 2009. године одигране су на терену овог клуба који је дао све своје ресусре и очистио терен са уметном травом.

Тако је селектор Вељко Цвијетиновић са помоћницима Ведраном Софићем, Олегом Ћурићем, Бојаном Јамином и Марком Рељићем успешно привео завршну акцију, а у наредном периоду пред овом репрезентацијом су искушења на међународној сцени. Одигране су три утакмице, а дечаци су били подељени у три групе. Селектирање је надгледао Бранимир Тулић, кородинатор свих репрезентативних селекција Фудбалског савеза Републике Српске.

У првом мечу “зелени” и “наранџасти” су одиграли нерешено 2:2, стрелци за “зелене” били су Андреј Пејаковић и Виктор Јовановић, а за “наранџасте” Вељко Савановић и Стефан Шешлија. Други меч је припао ртатом 4:2 “зеленимја” против “љубичастих”, стрелци за победничку екипу били су: Ђорђе Станимировић, Миљан Кецман, Андреј Пејаковић и Јован Плиснић, а за поражене: Огњен Вукелић и Александар Шарчевић. На крају су “љубичасти” победили “наранџасте” резултатом 4:1, стрелци за победника били су: Давид Јанковић два, Александар Шарчевић и Огњен Вукелић, а за поражене једини гол дело је Александра Цигановића.

Екипе су играле у саставима, “зелени”: Бобан Петровић, Миљан Кецман, Данило Дабић, Ђорђе Станимировић, Јован Плиснић, Андреј Пејаковић, Виктор Јовановић, Бојан Петковић, Александар Рисојевић; “наранџасти”: Саво Радовић, Дамјан Берак, Стефан Шешлија, Давид Мијовић, Симон Стајић, Давид Радосавац, Александар Цигановић, Вељко Савановић; “љубичасти”: Андреј Бобар, Давид Јанковић, Данијел Тодић, Огњен Вукелић, Александар Шарчевић, Никола Тешић, Максим Вучић, Матија Дурсун, Матија Граховац, Михајло Лукић.

С обзиром на временске (не)прилике упитасмо се… Побогу људи што не доведосте дјецу у Требиње. Ако нема терена са вјештачком травом имамо макар сунца!!!

 

 

Коментари
Издвајамо