Србија тешко – БиХ благи фаворит

08.10.2020. - Фудбал

Вечерас се играју квалификациони мечеви за пласман на Европско првенство у фудбалу а на нашим просторима у центру пажње биће Србија.

С обзиром да ће Требињац Немања Гудељ, по свој прилици бити стартер у репрезентацији Србије вечерас у Ослу, жељно ћемо гледати и како ће изгледати и наступ Гојка Цимирота у дресу репрезентације БиХ на Грбавици против Сјеверне Ирске.

Двадесет година чекамо да видимо фудбалере Србије на Европском првенству, да ли је ова генерација дорасла том задатку видјећемо вечерас у Ослу.

Изјава селектора Србије Љубипе Тумбаковића, уочи меча у Осли поприлично забрињавајућа. – Урадићемо све што можемо да неутралишемо индивидуални квалитет Норвешке. Знамо које су њихове мане и покушаћемо да искористимо. Верујем у Бога и Бог ће нам помоћи да сачувамо Халанда. Све је овде отворено. Оба тима су догурала далеко. Норвешка има малу предност што ће играти на домаћем терену – рекао је Тумбаковић.

Халанд, фудбалер од кога сви стрепе „спушта“ лопту.

Србија има велике играче, посебно бих издвојио Коларова. Он је легенда фудбала и има златно стопало. Сигуран сам да ће играти. Али, без обзира на то кога они изведу на терен сигуран сам да ћемо умети да им задамо муке“, каже Халанд.

Очекивани састави:

Норвешка:Јарштајн, Ел Асами, Ајер, Ховленд, Ел Абдуји, Берг, Одегард, Хенриксен, Ел Ајнуси, Серлот, Халанд

Србија: Дмитровић, С.Митровић, Миленковић, Коларов, Гудељ, Младеновић, Лазовић, Не.Максимовић, Милинковић-Савић, Тадић, А.Митровић

 

Са друге стране на „Грбавици“ БиХ је благи фаворит у мечу са екипом Сјеверне Ирске, али свакако, све на терену треба показати. И доказати.

„Припремамо се дуго за ове утакмице, у овом моменту боља смо екипа по квалитету, добро се познајемо, знамо квалитет једних и других, али нико не може унапријед рећи да може добити утакмицу, покушат ћемо то бити ми – рекао је синоћ за медије Душан Бајевић.

„Тешко да ћемо имати бољу прилику од ове вечерас да се приближимо Европском првенству. Тако да, напашћемо и побиједићемо“, каже Ниал Мц Гинн репрезентативац Ирске.

БиХ: Шехић, Ципетић, Саничанин, Ахмедхоџић, Колашинац, Пјанић, Цимирот, Хаџиахметовић, Гојак, Вишћа и Џеко.

Сјеверна Ирска: Пикок Ферел, Смит, Фланаган, Савил, Дејвис, Фергусон, Еванс, Томпсон, Мек Неир, Мек Гин, Магенис

Умјесто завршне ријечи слиједи једна прогноза.

„Плашим се да се оно шта очекујем разликује од оног шта бих желео. Норвежани имају много опасан напад, тако да… Бих има за противника, како ја волим да кажем, „другу“ Ирску, али познат противник. БиХ је боља, требало би да прође“, каже за hercegsport.com Михајло тодић новинар Спортског Журнала и одличан познавалац фудбалских прилика.

Обје утакмице почињу у 20 часова и 45 минута.

Коментари
Издвајамо