Србија у „финском“ балону

19.11.2020. - Фудбал

Већ раније је било познато да ће селекција Србије нобембарски „прозор“ ФИБА провести у финском граду Еспу, а сада је светска кућа кошарке објавила и сатницу мечева.

„Орлови“ ће првог дана, 28. новембра, играти са Швајцарском од 15.30 часова по средњеевропском времену, док ће други меч у „балону“ одиграти против домаћина, Финске, с почетком у од 18 часова.

Подсећања ради, током првог „прозора“ у фебруару, Србија је на старту квалификација, такође у Еспу, била убедљива против Финске (80:58), да би три дана касније код куће изгубила од Грузије (90:94).

Пласман на самит најбољих европских репрезентација који ће се одржати у Чешкој, Грузији, Италији и Немачкој од 1. до 18. септембра 2022. године, пласираће се по три најбоље селекције из сваке групе у којој не учествује један од домаћина, односно по две уколико је у тој групи ко-организатор Евробаскета.

Пошто је Грузија један од ривала Србије у квалификацијама, из групе Е ће на Евробаскет две селекције.

Због актуелне здравствене ситуације, српски репрезентативци који играју у иностранству требало би, по препоруци ФИБА, по завршетку клупских обавеза предстојећег викенда, да се директно упуте у Еспо како би се ризик од корона вируса смањио на минимум.

Почетком номембра селектор Игор Кокошков саопштио је списак играча на које рачуна у Финској. На њему су: Алекса Аврамовић (Естудијантес), Никола Радичевић (Промитеас Патра), Данило Анђушић (Бург), Дејан Кравић (Бургос), Стефан Пот (Игокеа), Далибор Илић (Игокеа), Марко Јеремић (Морнар), Драган Апић (Будућност), Филип Петрушев (Мега), Стефан Момиров (Мега), Јован Новак (Мега), Алекса Раданов (Црвена звезда), Марко Симоновић (Црвена звезда), Бориша Симанић (Црвена звезда), Раде Загорац (Партизан), Немања Дангубић (Партизан), Урош Трифуновић (Партизан), Никола Ребић (Монако), Стефан Пено (Раста Фехта) и Стефан Ђорђевић (ФМП).

 

Коментари
Издвајамо